ERKEND CHIPPER !!

OOK VOOR HET CHIPPEN VAN UW PUPS KUN JE BIJ MIJ TERECHT VOOR EEN ACCEPTABELE PRIJS 

 

** VRAAG OM INFORMATIE**

Is chippen verplicht?

Sinds 1 april 2013 is in Nederland een chip- en registratieverplichting ingevoerd. Elke hond die er na die datum in Nederland bijkomt, moet een chip hebben en geregistreerd worden bij een van de daarvoor aangewezen databanken, waaronder de NDG.
Chippen en registreren is verplicht voor pups die na 1 april 2013 zijn geboren. Zij moeten voor een leeftijd van 7 weken bij de fokker gechipt zijn en voor een leeftijd van 8 weken door de fokker op diens naam geregistreerd zijn.
Haalt u vanaf 1 april 2013 een hond, ongeacht zijn leeftijd, vanuit het buitenland naar Nederland, dan bent u verplicht deze binnen twee weken nadat hij in Nederland is binnengebracht te registreren. Deze honden moeten al gechipt zijn om Nederland binnen te kunnen komen.

Voor honden verplicht

Valt uw hond onder deze chip- en registratieverplichting, dan bent u ook voor de rest van het leven van de hond verplicht de registratie actueel te houden. Klopt de registratie van uw hond niet, dan riskeert u een boete. Bij aankoop moet u binnen 14 dagen het chipnummer op uw naam laten registreren. De fokker of verkoper moet binnen 14 dagen na de verkoop zijn registratie stopzetten. U moet vervolgens elke wijziging, zoals een adreswijziging, maar ook overlijden of verkoop van de hond, binnen 14 dagen doorgeven aan de databank.

Daarnaast geldt ook voor honden, geboren voor 1 april 2013, katten en fretten een identificatieverplichting als u met hen naar het buitenland wilt reizen of vanuit het buitenland naar Nederland. Sinds 3 juli 2011 is een chip hiervoor verplicht.